Buzoienii, mai cumpătați de Crăciun față de alți ani

de Stiri Buzau Media

Este știut că, mai ales, în perioada sărbătorilor, românii mănâncă pe săturate din toate bucatele tradiționale aflate pe masă. Dacă pentru unii dintre ei, recomandările medicilor au fost doar vorbe goale, alții le-au respectat întocmai.  Astfel încât, în ceea ce-i privește pe buzoieni, am putea spune că de sărbătoarea de Crăciun din acest an moderația a fost regula lor de bază. Prin urmare, în prima și a doua zi de Crăciun, 160 de buzoieni s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, cazuistica fiind una specific sărbătorilor de iarnă.

Au predominat colicile biliare și abdominale, probleme specifice perioadei, însă am avut și cazuri de insuficiență respiratorie și accident vascular cerebral. De remarcat că anul acesta, de Crăciun, nu s-au mai consemnat cazuri de agresiuni pe fondul consumului de alcool, față de anii precedenți. Pacienții au fost preluați imediat și evaluați clinic, imagistic și au beneficiat de terapie în urgență.

De altfel, numărul prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău a fost semnificativ mai mic față de anii trecuți (200 sau 300 de prezentări), pentru această perioadă. Cei mai mulți pacienți au fost externați după ameliorarea clinică, aproape 50 dintre aceștia rămânând internați. Vorbim aici despre cazurile grave ce au necesitat investigații amănunțite și supraveghere strictă medicală.

Știri despre: , , , ,