Primii bebeluşi veniţi pe lume de Crăciun. 7 copilaşi s-au născut la maternitatea din Buzău, în ziua sfântă

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:pxhere.com
Sursa foto:pxhere.com

Câteva familii din județul Buzău au avut parte de cel mai frumos dar, chiar  de Crăciun: pruncii lor s-au născut în ziua sfântă. Astfel, 7 bebeluşi s-au născut la maternitatea din Buzău, pe data de 25 decembrie. Vorbim aici despre 4 fetițe și 3 băieți, primul născut în ziua naşterii Mântuitorului Iisus Hristos fiind un băiat, din Buzău, cu greutatea de 2 kilograme și 700 de grame. În cea de-a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, au venit pe lume alți 3 nou-născuți, perfect sănătoși: o fată și 2 băieți. Familiile copiilor născuţi de Crăciun cred că bebeluşii vor avea mai mult noroc în viaţă pentru că s-au născut într-o zi sfântă.

Pentru copiii născuți în ziua de Crăciun, tradiția spune că aceștia pornesc la drum în viață sub egida norocului și a bunăstării. Dincolo de aceasta superstiție, adresată special sărbătoriților de Crăciun, există și alte credințe populare sau obiceiuri de care trebuie să țină cont aniversații, pentru a avea parte de bogătie și noroc tot anul.

Persoanele născute în ziua de Crăciun se pot simți privilegiate. Fac parte din cercul restrâns al vedetelor și personalităților marcante atât din România, cât și din alte țări, care au venit pe lume în această zi de mare însemnătate pentru creștinătate: Isaac Newton (cercetător științific), Cristian Popișteanu (istoric), Matei Alexandru (actor român), Humphrey Bogart (actor american), Annie Lennox (cântăreață și compozitoare), Paula Seling (cântăreață), Dean Cameron (actor) sau Armin van Buuren (artist muzical).