Centrul Militar Judeţean a început deja recrutarea tinerilor care doresc să urmeze o instituţie militară de învăţământ

de Stiri Buzau Media

Oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale, pentru 2018, este una bogată şi se adrezează atât elevilor de gimnaziu, care pot urma un colegiu militar, cât şi tinerilor care vor absolvi liceul şi se pot îndrepta către o academie militară sau către o şcoală de maiştri şi subofiţeri. Anul acesta, academiile militare au scos la concurs, 909 locuri, mai multe decât în 2017. Ca element de noutate, Universitatea Naţională de Apărare, instituţie de formare post-universitară, va pregăti de acum şi viitori ofiţeri. Şi la şcolile de maiştri militari şi subofiţeri sunt mai multe locuri decât anul trecut.

Pentru învățământul militar postliceal, categoria maiștri militari sunt scoase la concurs 659 de locuri, dintre acestea 226 sunt la Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ,,Traian Vuia” de la Boboc, restul fiind la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ,,BasarabI” din Piteşti și Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța.

Pentru formarea subofițerilor în activitate sunt scoase la concurs 392 de locuri și pot candida soldații și gradații profesioniști cu vârsta maximă 35 de ani și cu minim 2 ani de vechime, precum și civilii atât din cadrul cât și din afara Ministerului Apărării Naţionale. Și aici vârsta maximă este de 35 de ani. Din cele 390 de locuri scoase la concurs, 65 sunt la Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ,,Traian Vuia” de la Boboc iar restul la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ,,BasarabI” din Piteşti.

Cei care vor să urmeze o carieră militară trebuie să se grăbească şi să se adreseze Biroului Informare Recrutare. La sesiunea de admitere din vara anului trecut, aproape o sută de buzoieni au fost admişi în instituţiile militare de învăţământ, cei mai mulţi la Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ,,Traian Vuia” de la Boboc.