Dacă vezi o pisică făcând asta, înseamnă că vrea să-ţi transmită asta!

de Stiri Buzau Media

1a-500x333Poate că pisicile nu sunt la fel de expresive precum câinii atunci când vine vorba de a arată stăpânilor ce simt pentru ei…Dar asta nu înseamnă în nici un caz că nu sunt capabile de multă, multă afecţiune….

Numai că, ele, au un mod diferit de a o arată!

Spre exemplu, potrivit adorableanimals.us, deşi există multe teorii despre de ce pisicile se apasă şi îşi freacă lăbuţele de ţine, mulţi cercetători sunt de acord că tocmai prin acest comportament, matza încearcă să întoarcă spre ţine o parte din afecţiunea pe care şi tu i-o arăţi!!! Ea nu ştie că pe ţine s-au putea pur şi simplu să te doară acţiunea ei…

Apoi, atunci când o pisica îţi aduce în casă un animal mort…iar tu te arăţi dezgustat! De fapt, pisica te consideră familia ei şi încearcă să te înveţe cum să-ţi prinzi pradă şi să-ţi procuri hrană…

Atunci când pisicile îşi freca capul lor de ţine, cumva împotriva dorinţei ta – are următoarea explicaţie – te marchează cu propriile glande mirositoare din obraji şi de pe cap, că fiind unul din familia ei!

Privirea pisicii aţintită fix asupra ta te poate destabiliza puţin. Dar nu te agită! Cercetătorii spun că, acest lucru se datorează faptului că, matzele clipesc mai rar decât noi, oamenii…Iar între clipiri, o privirea fixă, moale înseamnă un echilibru şi faptul că pisica se simte în siguranţă şi confortabil, lângă ţine!

La fel că şi altor creaturi, nici pisicilor nu le place să-şi arate vulnerabilitatea…Dar atunci când trec peste asta, şi-ţi arată burtică lor – tolănindu-se liniştite pe covor – asta e semn de încredere deplină în ţine!!!

Despre coadă pisicii s-a tot spus că este un indicator puternic de stare de spirit pentru acestea. Aşa că, faptul că o înfăşoară în jurul tău – e semn de mare afecţiune faţă de ţine!

Faptul că îi place să te muşte uşor, să te ”ciugule” mai tot timpul – este departe de a fi un gest agresiv! Pisicile fac acelaşi lucru când îşi toaletează pisorii, şi, de aceea, aceslasi gest, faţă de ţine, poate însemna doar că se gândeşte la ţine cu aceeaşi afecţiune!

Aşadar, pisicile nu sunt rele, ele au doar un fel timid, ciudat şi misterios de exprimare a afecţiunii!

animalzoo.ro