Decizie de ultimă oră a CJSU Buzău: școlile se închid mâine la nivelul județului nostru

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:RTV
Sursa foto:RTV

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău s-a luat decizia suspendării cursurilor, pentru ziua de marți, 27 februarie, la grădinițele, școlile și liceele pe raza județului. În schimb, creșele vor rămâne deschise pe parcursul zilei de 27 februarie, astfel că părinții care doresc își pot lăsa copiii în grija personalului din aceste unități. Potrivit inspectorului școlar general Florina Stoian, decizia a fost luată ca urmare a situației meteo nefavorabile care sunt la acest moment în județ și totodată pentru a asigura condițiile de transport pentru copii care la acest moment nu se mai poate face în siguranță.

[bs-quote quote=”În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a avut loc recent s-a hotărât închiderea școlilor din tot județul Buzău pentru data de mâine (27 februarie n.red). Deja în zona de câmpie ninge viscolit, iar viteza vântului este foarte mare și este foarte frig. La munte, ninge de câteva ore bune și a început și acolo să bată vântul. În zona de deal, la fel se semnalează viscol și vedeți că și în oraș la fel, în momentul acesta este un vânt foarte puternic și a început să ningă. Este problema de asigurare a condițiilor de transport care nu se mai poate face în siguranță pentru copii.” style=”default” align=”center” author_name=”Florina Stoian” author_job=” inspector școlar general al I.S.J. Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, în cursul zilei de astăzi, mulți dintre elevi nu au venit la cursuri aceștia fiind răciți.

[bs-quote quote=”Sunt foarte mulți copii cu viroze, foarte mulți sunt bolnavi în perioada aceasta cu viroze respiratorii. Astăzi au lipsit foarte mulți de la școală tocmai din acest motiv. ” style=”default” align=”center” author_name=”Florina Stoian” author_job=” inspector școlar general al I.S.J. Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Buzăul, alături de Municipiul București și județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța și Tulcea se află până mâine la ora 14.00, sub atenționare de cod portocaliu și galben de intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută. Totodată, județul nostru se mai află sub avertizare meteo cod portocaliu de ger, până pe 1 martie, ora 10.00.

Ministerul Educației a emis astăzi un comunicat potrivit căruia s-a decis ca în municipiul Bucureşti şi în judeţele în care cursurile unităţilor de învăţământ au fost suspendate începând de astăzi, 26 februarie 2018, prin deciziile comitetelor judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă sau ale consiliilor de administraţie ale inspectoratelor şcolare, probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi/sau digitale din cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a căror susţinere a fost aprobată de Comisia Naţională de Bacalaureat pentru zilele de 26 şi/sau 27, se reprogramează pentru prima zi în care se reiau cursurile.