Cătina, arbust sălbatic cu fructe fără egal în întrebuinţările medicinale (azi au apărut şi culturi de cătină) se află, toamna şi chiar toamna spre iarnă, în perioada propice de recoltare a mărgelelor sale galben-aurii, fructe acrişoare, pline de vitamine şi compuşi minerali.Mulţi, în medicina naturistă, le utilizează, aceste bobiţe-fruct, în combinaţie cu mierea şi, pe toată perioada anotimpului rece, constituie un formidabil ajutor pentru organism. Iată că, în preparearea acestui amestec, există şi secrete care ar trebui aflate. Realitatea ne spune că este important că amestecul de cătină cu miere să fie ţinut LA RECE, în perioada de macerare, cât şi după aceea, când este consumat, detaliu pe care cei mai mulţi îl uităm.
Iată cum se prepară corect
Adaugă o parte de miere la trei părţi de fructe de cătină. După spălarea şi zdrobirea fructelor de cătină, adaugă-le într-un borcan până ce se umple pe jumătate. Toarnă miere peste ele până la umplerea completă a borcanului. Închide borcanul etanş, apoi păstrează-l la frigider.
După o săptămâna, începe să iei din acest amestec cu aromă deosebit de plăcută câte o linguriţă sau două în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de cel puţin o lună, asta pentru a-ţi creşte imunitatea şi pentru a avea o sănătate de fier.