FRAGEZI ȘI DELICIOȘI! Cea mai bună rețetă tradițională de CÂRNAȚI DE CASĂ pentru CRĂCIUN! Puține gospodine știu secretul ăsta…

de Stiri Buzau Media

untitled-11-678x381La români, pe masă tradiţională de Crăciun, porcul este rege. Între acestea se află şi cârnaţii de casă.

Ingrediente (25 cârnaţi):
– 3 kg carne porc mai grasă|
– 1,5 kg carne vită
– 3 căpăţâni usturoi
– 1 lingură cimbru uscat
– 2 linguri boia dulce
– 1 lingură boia iute
– 1 linguriţă piper
sare grunjoasă
– ½ linguriţă ienibahar
mațe de porc

Mod de preparare:
1. Cureţi maţele şi le speli. Le răzuieşti cu dosul unui cuţit sau cu o lingură de lemn, dar ai grijă să nu le rupi. Separat, dizolvi o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă.

2. Tăi carnea de porc şi de vită bucăţi mici, o toci şi o pui într-un vas. Pisezi usturoiul, îl freci cu un praf de sare, torni puţină apă şi omogenizezi. Adaugi mujdeiul peste carne şi toate condimentele, mai puţin sarea. Amesteci şi pui treptat din saramură, frământând bine. Laşi searomatizeze peste noapte.

3. Montezi pâlnia de cârnaţi la maşină de tocat şi umpli maţele. Ai grijă nu fie prea îndesaţi, pentru în momentul în care se usucă se pot sparge. Când termini, îi laşi atârnaţi câteva ore înbucătărie se usuce, apoi îi scoţi pe balcon şi îi înşiri pe sârmă, se zvânte la rece.

sanatatea.ro