Începutul noului an școlar – un moment emoționant pentru cei prezenți, la Colegiul Național ”B.P. Hasdeu” Buzău

de Stiri Buzau Media

Zi de mare importanță pentru toți elevii buzoieni, când se deschid larg porțile școlilor, iar inimile lor vibrează de bucurie, de nerăbdare și de emoție. Copiii au pășit astăzi în noul an școlar, pe care ni-l dorim cu toții mai bun, cu multe realizări frumoase, cu speranță într-o lume mai bună. Fiecare an școlar aduce cu sine momente de neuitat. Astăzi la deschiderea anului școlar, elevii Colegiului Național ”B.P. Hasdeu” au fost întâmpinați nu numai cu sălile de curs și manualele pregătite, dar și cu sufletele deschise și cu urări de bine. La festivitatea de deschidere a noului an școlar a fost prezentă alături de elevi, părinții sau bunicii lor, de cadrele didactice, și prefectul județului Buzău Carmen Ichim, care le-a urat elevilor mult succes în anul școlar.

,,Energia și dăruirea acestor copii și tineri minunați fac ca fiecare revedere să fie o adevărată sărbătoare a sufletului, un moment în care reușim să uităm de grijile obișnuite și să ne încărcăm la rândul nostru cu bucuria care radiază în acest loc de referință pentru învățământul buzoian și național. Mai sunt puține minute până când elevii își vor ocupa locurile în sălile de clasă, vor cunoaște noi colegi, noi profesori și își vor continua pregătirea care, nu peste mult timp, îi va ajuta să urmeze o carieră pe măsura cunoștințelor, aptitudinilor și personalității fiecăruia. Vă doresc mult succes în anul școlar 2019-2020, iar dumneavoastră, stimați profesori și dragi părinți, vă mulțumesc pentru eforturile permanente pe care le faceți pentru ca acești copii și adolescenți să devină, în viitor, oameni capabili să continue munca începută de noi!”, a menționat Carmen Ichim.

Tot la festivitatea de deschidere a noului an școlar a fot prezent și senatorul PSD Buzău, Lucian Romașcanu care a menționat că a fost azi ,,alături de copii, în Buzău, la început de an școlar. Mi-am văzut colegii de peste timp de la Colegiul BP Hasdeu, minunatul liceu, același acum cu cel din amintirile mele. M-am întâlnit și cu elevii și profesorii liceului Gr. Moisil, tineri pe care ii așteaptă un viitor bun pe o piață a muncii care are mare nevoie exact de oameni ca ei. Să aibă cu toții succes!”.  Nu trebuie să uităm cuvintele lui Nicolae Iorga care referindu-se la școală spune că ea ,,este tot ce vezi și tot ce auzi. Ea trebuie să te învețe să fii propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru.” Prin urmare, roadele educației pe care copiii o capătă la școală cultivă demnitatea umană și contribuie la formarea și dezvoltarea calităților și aptitudinilor elevilor.