Manifestul Alianței Antreprenorilor și Agricultorilor

de Stiri Buzau Media

Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor

Manifestul A.A.A.

În orice economie normală, statul este doar un administrator al banilor adunați din taxele și impozitele cetățenilor și antreprenorilor. Teoretic, el direcționează aceste fonduri către infrastructură, sanătate, educație și cultură, prin programe asumate politic în fața electoratului, în așa fel încăt să crească calitatea vieții.

În România lucrurile stau exact pe dos. Cetățenii și antreprenorii își plătesc de bună credință datoriile către stat iar statul nu își respectă angajamentele asumate. Mare parte din aceste fonduri hrănesc aparatul de stat prin majorări de sporuri și salarii, prin supra-dimensionarea schemei de personal, prin măsuri sociale care încurajează nemunca și doar o mică parte ajung către obiectivele asumate.

Noi, antreprenorii suntem martori tacuți ai injustiției practicată sistematic de cel care ar trebui să fie de fapt partenerul nostru, STATUL.

Tratamentul de care beneficiază mediul de afaceri din Roamnia din partea statului este tratamentul aplicat unui infractor.

Nu de același tratament beneficiaza companiile multinaționale care au capacitatea financiara de a-și permite să influențeze legi sau modificări legislative care să le favorizeze.

Antreprenorul român nu îsi exportă profitul, el reinvestește în țară tot ceea ce produce.

Niciunul din acești politicieni nu s-a gândit că va veni momentul în care toți acești oameni care și-au sacrificat banii, timpul și energia lor pentru a construi o afacere în România, vor dori să se reprezinte singuri.

Noi suntem coloana vertebrală a României, noi asigurăm banii necesari ca economia să funcționeze, noi suntem calul de povară al acestei țări.

Ne-ați împovărat cu zeci de taxe, impozite și accize, cu reglementări contabile imposibil de ținut la zi, cu tot felul de norme, avize și autorizații fără sens, cu sute de instituții de control care fac abuzuri necontenit, amenzi injuste, practici juridice incorecte, cu legi concepute de politicieni incompetenți, gândite intenționat să sufoce bruma de firme romanesti care înca se încapațânează să reziste.

A venit momentul sa spunem clar că, nu mai avem nevoie de voi, nu mai credem în promisiunile voastre și în programele mincinoase pe care le așterneți pe hârtie înaintea alegerilor.

Dorim ca legile pentru mediul de afaceri să fie concepute și promovate de cei care au construit cu mâinile lor ceva, un mic magazin de cartier, un depozit, un service auto, o hală de producție, o fermă, o firmă de construcții, un restaurant, o pensiune, un magazin virtual, etc.

Dorim ca instituția dialogului social să functioneze cu adevărat, ca patronatele și asociațiile profesionale să aibă un cuvânt de spus atunci când voi macelariți legistația și o transformați într-un instrument de opresiune contra celor care vă asigură salariile.

Dorim ca măsurile de ajutorare a IMM-urilor să fie concepute împreună cu cei care beneficiază de ele, ca cei din Horeca să iși salveze afacerile, ca fondurile europene să fie usor de accesat, fară birocrație și condiții absurde.

Noi nu ne-am dorit niciodată să fim un partid, nu ne-am dorit să intrăm în ceea ce voi numiți politică. Am vrut doar să performăm, fiecare în domeniul lui. Când vezi că tot ceea ce faci, tot ceea ce construiești se năruie din pricina unor incompetenți, ne-am decis să intervenim, să aducem antreprenoriatului din România mediul sănătos de care are nevoie.