Referendumul pentru unirea Buzăului cu Țintești a început!

de Stiri Buzau Media

 

Referendumul pentru unirea municipiului Buzău cu Țintești a început la ora 07.00, în toate secțiile deschise în cele două localități. În primele ore ale dimineții, procesul electoral a decurs fără probleme.

În municipiul Buzău, la ora 08.00, prezența la vot era de 0,23%, pentru ca o oră mai târziu procentul să crească la 0,54%. Până la ora 09.00, 587 de persoane cu drept de vot din municipiul Buzău au pus ștampila pe buletinul de vot. 98 dintre acestea au votat pe liste suplimentare.

De asemenea, la ora 08.00, în cele două secții de votare din Țintești au ajuns 35 de persoane cu drept de vot, ceea ce înseamnă o prezență de 0,97%. Ulterior, la ora 09.00, prezența, la Țintești, era de 1.91%. Până la ora 09:00 și-au exercitat dreptul constituțional 69 de persoane.

Locuitorii municipiului Buzău și cei ai comunei Țintești sunt chemați, astăzi, 26 septembrie, la vot, pentru a spune dacă sunt sau nu de acord ca teritoriile celor două localități să se unească. Persoanele cu drept de vot, din Buzău și Țintești, sunt așteptate la secțiile de votare amenajate în cele două localități până la ora 23:00, când procesul electoral se va încheia.

Alegătorii vor primi câte un buletin de vot pe  care vor găsi întrebarea: “Sunteți de acord cu unirea municipiului Buzău cu Țintești?” Ei vor trebui să pună ștampila pe unul dintre răspunsuri: “DA” sau “NU”.

În municipiul Buzău sunt amenajate 80 de secții, iar în Țintești, două.  La vot sunt așteptați, astăzi, 26 septembrie, 107.756 de personae din municipiul Buzău și 3.597 persoane din Țintești.

Pentru ca referendumul pentru unirea Buzăului cu Țintești să fie validat este nevoie ca la vot să se prezinte cel puțin 30% din numărul persoanelor cu drept de vot din municipiu, respectiv Țintești.