Motivul pentru care copiii se poartă urât când mamele sunt în preajmă

de Stiri Buzau Media

GirlStickingOutTongue-324x235Nu de puține ori ați observat că odată ce mama a intrat pe ușă copil și-a schimbat comportamentul.

Iată: pentru că tu, mama, ești persoana de încredere a copilului tău, lângă care tot timpul se va simți în siguranță. Tu ești persoana la care vine de fiecare dată când are o problemă. Dacă tu nu poți rezolva și accepta ceva… Ei bine, atunci cine altcineva poate?

Da, tu, dragă mamă, ești “locul” unde cel mic poate veni să-și descarce emoțiile și sentimentele dureroase. În cazul în care un copil a încercat să se stăpânească o zi întreagă, în momentul în care-și vede mama poate în sfârșit să-și dea frâu liber emoțiilor. Iar asta înseamnă că plânge, țipă, devine extrem de solicitant sau face pur și simplu un tantrum, ceea ce înseamnă, din păcate, în perspectiva celor din jur, că se poartă urât.

Știm că e dificil și că uneori te întrebi unde ai greșit!

Ștm că acesta este ultimul lucru pe care l-ai dori atunci când te întorci acasă, când vii acasă de la muncă, obosită. Dar acesta este comportamentul pe care îl primesc mamele de obicei: expresia dezinhibată a eliberării emoționale, care le lovește exact în clipa în care dau cu ochii de copil.

Nu înseamnă că ți-ai răsfățat copilul prea tare dacă ești întâmpinată la ușă cu țipete și văicăreli. Și nu ar trebui să lași pe cineva să-ți spună asta. Mai degrabă ai creat un spațiu suficient de sigur pentru copilul tău, astfel încât acesta să se poată comporta natural, fără să își reprime emoțiile. Toate studiile confirmă faptul că este foarte important pentru cei mici să se comporte dezinhibat atunci când vine vorba de exprimarea sentimentelor, emoțiilor și
funcțiilor corporale. Atunci când cresc, vei vrea să aibă nivelul inteligenței emoționale și controlul corpului ridicate, nu? Așa că ia acest comportament ca pe un semn bun și ca pe un exercițiu în care ei învață să gestioneze momentele dificile.

Pe post de concluzie, atunci copiii se poartă urât…

Cel mic se urcă pe tine, plânge, se agață de hainele tale și țipă atunci când te îndrepți spre ușă? Înseamnă că vrea să-ți arate că te iubește, așa că nu ar trebui să te superi pe el, ci să îi arăți că și tu îl iubești. Știm că e greu, dar nu uita că nu ești singura care trece prin asta și că ai resurse care te pot ajuta să reușești.