O delegație a Ambasadei Federației Ruse la București, prezentă astăzi la Buzău

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:BuzauMedia
Sursa foto:BuzauMedia

Reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse la București au venit astăzi la Cimitirul Eroilor Sovietici, situat în Bariera Ploiești, din Buzău. Cu această ocazie, ei au depus coroane în memoria ostașilor sovietici care au căzut în luptă, în județul Buzău, în timpul celui de-al doilea război mondial. La evenimentul care a început la ora 11.00, au mai fost prezenți primarul municipiului Buzău Constantin Toma și generalul Gheorghiță Vlad, șeful Garnizoanei Buzău. Ceremonia a fost una solemnă, de scurtă durată, care a debutat cu intonarea imnului de stat al Federației Ruse, urmată de intonarea imnului nostru național. Au fost depuse coroane de flori, atât din partea atașaților militari ai Ambasadei Federației Ruse la București – câte un reprezentant al ambasadei și consulatului Rusiei – cât și din partea Primăriei Buzău și a Garnizoanei Buzău.

[bs-quote quote=”Rusia sărbătorește victoria antifascistă pe 8 mai, iar restul coaliței învingătoare în cel de-al doilea război mondial, pe data de 9 mai. Pentru această zi de 8 mai, deoarece sunt multe cimitire sovietice în toată țara, s-a început astăzi, 4 mai, cu depuneri de coroane la care am participat și eu ca reprezentant al comunității buzoiene și Armata Română prin reprezentanții din Garnizoana Buzău. Organizarea a aparținut sută la sută dumnealor. ” style=”default” align=”center” author_name=”Constantin Toma” author_job=”primarul municipiului Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

În cimitirul de la Buzău au fost îngropați 392 de soldați sovietici. Este vorba despre militari din Armata Roșie, uciși de germani în județul Buzău, în luptele de după 23 august 1944. Foarte probabil, reprezentanții Ambasadei Federației Ruse la București vor reveni la Buzău, pe data de 17 mai, atunci când va avea loc un grandios eveniment la care sunt așteptați invitați din 14 țări ale lumii.