PATRU CATEGORII DE PERSOANE CARE NU AU VOIE SĂ CONSUME GHIMBIR!

de Stiri Buzau Media

ghimbirGhimbirul este un condiment deosebit de sănătos, plin de nutrienţi şi substanţe bioactive necesare pentru întărirea sănătăţii fizice şi mentale.

Această plantă se foloseşte de mii de ani în medicină chineză, iar în prezent proprietăţile sale benefice sunt recunoscute şi folosite în întreagă lume.

Problema este că nu toţii oamenii se pot bucură de avantajele pe care le oferă ghimbirul.

Nu se recomandă să consumi ghimbir dacă faci parte dintr-una dintre categoriile descrise în continuare….

1. Persoanele subponderale

Ghimbirul este un sprijin important în dietele de slăbit urmate de persoanele cu diabet, cu hipoglicemie sau obeze. Este dovedit faptul că stimulează metabolismul, aşa că dacă este folosit în alte scopuri, de exemplu, pe post de antiinflamator, pierderea în greutate poate reprezenta un efect secundar nedorit.

Ghimbirul încurajează pierderea în greutate prin creşterea pH-ului stomacului şi stimularea enzimelor digestive. Stimularea şi accelerarea digestiei alimentelor determina o slăbire corporală.

Printre complicaţiile subponderalitatii se numără deteriorarea tonusului muscular, căderea părului, dereglările menstruale şi deficienţele de vitamine.

2. Femeile însărcinate

Stimulentii continuti de ghimbir sunt foarte puternici, aşa că pot chiar induce contracţii premature la femeile gravide. Deşi poate fi folosit în doze mici în fazele iniţiale de sarcina pentru calmarea problemelor stomacale şi reducerea greturilor, în stadiile mai avansate trebuie ocolit.

Ghimbirul poate şi să interfereze cu absorbţia vitaminelor, o altă chestiune de evitat mai ales pe timpul sarcinii.

3. Persoanele cu boli ale sângelui

Ghimbirul are un efect anticoagulant, aşa că nu este recomandat persoanelor care suferă de boli ale sângelui precum hemofilia, de exemplu. Hemofilia este o boală genetică rară care afectează gradul de coagulare a sângelui. În caz de rănire, pacienţii riscă să sufere hemoragii abundente cu potenţial letal.

Pe fondul unei boli că hemofilia, există şi riscul că pacientul să sufere hemoragii interne la consumul de ghimbir în cantităţi mari.

4. Persoanele care urmează anumite tratamente

Ghimbirul nu este recomandat persoanelor care urmează tratament continuu cu beta-blocante, anticoagulante. Întrucât ghimbirul are un efect anticoagulant, acesta poate afecta rată de absorbţie a acestor medicamente.

Dacă intri într-una din aceste categorii şi vrei totuşi să te bucuri de efectele ghimbirului, poţi alege că alternativă alte plante cu efect similar precum ardeiul iute cayenne, ardeiul iute roşu, şi ardeiul dulce.