PERCHEZIȚII ÎN MUNICIPIUL RÂMNICU SĂRAT ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

de Stiri Buzau Media

Peste 50 de poliţişti din Buzău efectuează, în această dimineaţă, 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Activitatea vizează identificarea şi ridicarea documentelor şi înscrisurilor care redau operaţiuni economice efectuate cu autoturisme de lux, precum şi orice alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Din cercetări a reieşit că un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, în perioada 2013 – 2015 ar fi efectuat operațiuni economice în țară și pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, ce priveau comercializarea de autovehicule de lux „second hand”. Prin sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului, acesta ar fi obținut aproximativ 750. 000 de lei.

De asemenea, în perioada 2012 – 2017 persoana bănuită ar fi utilizat sumele de bani pentru achiziţionarea de imobile şi terenuri agricole pe raza municipiilor Rm. Sărat, București și Constanța, ascunzând adevărata natură şi provenienţă a bunurilor. La acţiune participă și poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău.

Știri despre: