PRIMĂRIA BUZĂU VREA SĂ GENERALIZEZE EXPERIMENTUL TRECERII DE PIETONI 3 D, ÎN TOT ORAȘUL

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Buzaumedia

 

Sursa foto: Buzaumedia

Prima zebră 3D din România a fost realizată săptămâna trecută, de elevii Liceului de Artă Margareta Sterian din Buzău, chiar în fața școlii lor. Ideea le-a venit după ce au văzut un marcaj rutier 3D într-un zonă din Islanda. Având în vedere succesul pe care acest proiect l-a înregistrat printre buzoieni, Primăria a decis să dezvolte conceptul şi în alte zone din oraş.

,,A fost deosebită această trecere de pietoni, așa-zisa ,,zebră” pe strada Bucegi, în fața Liceului de Artă și sperăm să generalizăm acest fel de trecere în tot Buzăul, deoarece a fost privit și primit extraordinar de bine, având și un rating extraordinar în toată mass-media românească. A fost o știre care a făcut chiar Breaking News la mai multe televiziuni. Nu ne așteptam. Un experiment bun” a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

De altfel realizarea marcajului pietonal tridimensional a fost primită cu entuziasm chiar și de către vicepremierul Marcel Ciolacu. Demnitarul buzoian a ținut să-i felicite pe elevii de la Liceul de Arte pentru ingeniozitatea de care au dat dovadă. ,,O idee foarte tare! Buzăul are prima trecere de pietoni tridimensională din România! Felicitări elevilor de la Liceul de Arte pentru ingeniozitate. Cred că pe viitor zebra 3D poate fi o bună soluție pentru a crește atenția celor aflați la volan în preajma școlilor și a grădinițelor” a scris pe pagina sa de Facebook, vicepremierul Marcel Ciolacu.

Știri despre: