PRIMELE 3 BLOCURI DIN BUZĂU VOR FI REABILITATE PE PROGRAMUL DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

de Stiri Buzau Media

       Îmbunătăţirea eficienţei energetice în vederea reducerii consumului final de energie este unul din obiectivele politicii energetice a Uniunii Europene şi implicit a statelor membre. Programul de îmbunătăţire a eficienţei energetice se integrează în Acordul de parteneriat 2014-2020. România a identificat rolul important al municipalităţilor în realizarea politicii naţionale de eficienţă energetică şi a introdus obligaţii specifice cu privire la realizarea programelor municipale de energetice.

Primăria Buzău a semnat recent, contractul de finanțare pentru primele 3 blocuri din cele 5 care vor fi reabilitate pe programul de eficiență energetică. ,,Este vorba despre blocurile 12E, de pe strada Unirii, C2 pe Bulevard Unirii (Micro 3) și  C5 din Micro III. Sperăm ca mâine sau poimâine să semnăm și contractele pentru Gerom și 4 B de pe Filipescu. Sper ca până în februarie, să depunem dosarele pentru încă 8 blocuri care, în momentul ăsta, se află în faza de proiectare tehnică. Acest lucru va aduce multe bucurii oamenilor care stau acolo, pentru că vor fi economii extraordinar de mari pe facturile de căldură și bineînțeles îmbunătățirea traiului în acele blocuri, pentru că se va întâmpla acest lucru” a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma în mesajul său săptămânal pe care-l transmite cetățenilor pe pagina sa de Facebook.

Scopul programul de eficiență energetică este cel de a reduce consumul de energie termică în blocurile de locuințe de la un consum actual de 180-240 kWh/m2 la mai puțin de 100kWh/m2 după renovare. Finanțarea măsurilor de reabilitare termică era împărțită în mod egal între bugetul central (34%), administrația locală (33%) și proprietari (33%). Programul presupune reabilitarea termică a anvelopei clădirii, a acoperișului, a subsolurilor, a conductelor și înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente cu unele performante de tip termopan, dublu-vitraj.

Știri despre: