SE FURĂ CA-N CODRU DIN PĂDURILE JUDEȚULUI

de Stiri Buzau Media

     Patru bărbați din județul Buzău au fost prinși de polițiști că transportau lemne fără să dețină documentele de proveniență. Recent, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu, în timp ce desfăşurau activităţi pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit în trafic pe raza localităţii Topliceni un conducător auto în vârstă de 39 de ani, din aceeaşi localitate, aflat la volanul unei autoutilitare care transporta 2 mc de material lemnos pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

De asemenea, pe raza localităţii Cernăteşti, pe DJ 203 K, oamenii legii din Beceni au depistat un ansamblu de vehicule care transporta material lemons. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că şoferul, un bărbat de 53 de ani, din Cernăteşti, a fost oprit la scurt timp după ce ar fi tăiat fără drept mai mulţi arbori de esenţă carpen din pădurea aflată în extravilanul localităţii şi îi transporta către domiciliu.

Tot în urma cercetărilor a reieşit că remorca utilizată nu era înmatriculată şi avea aplicat număr fals de înmatriculare. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru „tăiere fără drept de arbori”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”. Totodată, materialul lemnos de peste 2 metri cubi, a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

În weekend, poliţişti din Merei au depistat pe raza localităţii Pietroasele, pe DJ 203 C, doi bărbaţi în vârstă de 27 de ani şi 33 de ani, ambii din Ulmeni, care transportau cu două atelaje material lemons, fără documente legale de provenienţă. În ambele situaţii au fost aplicate amenzi în conformitate cu prevederile Legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor silvici.

Știri despre: