Proiect inedit ce va fi demarat de municipalitate la nivelul Buzăului

de Stiri Buzau Media

Tronsonul de aproximativ un kilometru al Bulevardului Unirii, de la intrarea în municipiul Buzău dinspre Ploiești, va intra cât de curând într-un amplu proces de modernizare și cosmetizare. Proiectul la care se va lucra intens în lunile martie și aprilie prevede refacerea trotuarelor, înființarea unor piste de bicicletă și îngroparea cablurilor aflate în prezent pe stâlpi. În premieră, pe acest tronson vor fi amplasate patru conducte, numite canalizații, la 30 de centimetri adâncime unde vor fi coborâte cablurile de pe stâlp. Actul normativ a fost adoptat în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal de joi. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma speră ca ampla lucrare să fie finalizată până la începutul lunii mai. Totodată, el a adăugat că prin ralizarea unui astfel de proiect se va rezolva o problemă de imagine a orașului.

[bs-quote quote=”Va fi și o problemă de imagine și în același timp, în perspectivă municipiul Buzău, prin extinderea acestui proiect, va lua bani pentru închirierea către furnizorii de utilități, că sunt ei cabliști, că sunt de la Electrica, vor plăti închirierea spațiului public. În momentul ăsta Electrica nu plătește nimic, iar cabliștii plătesc la Electrica, iar dacă vrei să pui pe un stâlp, un afiș din partea primăriei trebuie să plătești. Nu cred că este o chestie corectă.” style=”default” align=”center” author_name=”Constantin Toma ” author_job=”primarul municipiului Buzău ” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Următoarea zonă în care se va implementa același concept va fi Aleea Sporturilor, programată în acest an să fie modernizată prin refacerea asfaltului, a trotuarelor și înființarea unor piste de bicicletă.