S-a dat start admiterii în instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei

de Stiri Buzau Media

În perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Tinerii care doresc să devină jandarmi, pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, fiind disponibile, în total, un număr de 400 de locuri.

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie. Cererile de înscriere se depun la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Pentru evaluarea performanței fizice, candidații din județul Buzău pentru școlile militare sunt repartizați în unul dintre cele 7 centre zonale din țară și anume la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina – unde vor fi evaluați candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene în funcție de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepția situațiilor care nu permit acest lucru din motive obiective.

În perioada 29 martie – 16 aprilie, candidații care au promovat toate celelalte probe, vor fi planificați pentru a susține examinarea medicală.

Vor fi declarați admis candidații care au fost declarați apt medical și se situează în ordinea descrescătoare  a mediilor de admitere pe unul din locurile scoase la concurs.  Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 17 aprilie.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale și ale fiecărei instituții de învățământ:

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/