S-a stabilit când vor avea loc simulările pentru evaluarea națională și bacalaureat

de Stiri Buzau Media

S-au stabilit datele privind organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2016-2017.

Conform calendarului aprobat prin ordin, anul acesta simulările probelor scrise pentru evaluarea națională se suprapun cu cele ale probelor pentru examenul de bacalaureat.

Astfel, în data de 13 martie 2017 elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a vor susține probă scrisă la limba și literatura română. Ȋn 14 martie 2017, este programată probă scrisă la limba și literatura maternă. Ȋn 15 martie 2017, elevii de clasa a VIII-a vor susține probă scrisă  la matematică, iar cei de clasa a XII-a – proba obligatorie a profilului, pentru examenul de bacalaureat. Elevii de clasa a XII-a vor da, în ziua de 17 martie 2017, examenul scris pentru simularea probei la alegere a profilului și specializării. Ȋn 31 martie 2017 vor fi afișate rezultatele atât pentru simularea examenului de capacitate, cât și pentru cea a examenului de bacalaureat.