În zilele friguroase de iarnă, potrivit AMPress puteți încerca o salată originală care este foarte gustoasă dacă o serviți lângă o friptură zdravănă. ,,Iată mai întâi care sunt ingredinetele de care veți avea nevoie:
- 1 kg ardei iute
- 3 kg ceapa (se poate folosi și ceapa roșie amestecată cu ceapa albă)
- 600 ml oțet
- 400 g zahăr
- 400 ml apă
- 1 lingură sare
Modul de preparare este unul destul de simplu. Iată care sunt următorii pași:
- Se pun ardeii şi ceapa într-un vas. Se adaugă oteţul, zahărul, apa şi sarea.
- Ardeiul iute se spală și se taie rondele cu tot cu seminţe. Separat, ceapa se taie peştișori.
- Amestecul se pune pe aragaz la foc mediu. Se lasă sa dea un clocot, apoi se dă la o parte.
- Salata fierbinte se bagă în borcanele bine spălate în prealabil care se etanșează bine (ca la orice alt tip de conservă)”.