SALATĂ DE ARDEI IUTE CU CEAPĂ

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:AMPress

 

Sursa foto:AMPress 

În zilele friguroase de iarnă, potrivit AMPress puteți încerca o salată originală care este foarte gustoasă dacă o serviți lângă o friptură zdravănă. ,,Iată mai întâi care sunt ingredinetele de care veți avea nevoie:

  • 1 kg ardei iute
  • 3 kg ceapa (se poate folosi și ceapa roșie amestecată cu ceapa albă)
  • 600 ml oțet
  • 400 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 1 lingură sare

Modul de preparare este unul destul de simplu. Iată care sunt următorii pași:

  • Se pun ardeii şi ceapa într-un vas. Se adaugă oteţul, zahărul, apa şi sarea.
  • Ardeiul iute se spală și se taie rondele cu tot cu seminţe. Separat, ceapa se taie peştișori.
  • Amestecul se pune pe aragaz la foc mediu. Se lasă sa dea un clocot, apoi se dă la o parte.
  • Salata fierbinte se bagă în borcanele bine spălate în prealabil care se etanșează bine (ca la orice alt tip de conservă)”.
Știri despre: