Școlile buzoiene, bulversate de deciziile contadictorii ale autorităților

de Stiri Buzau Media

Decizii contradictorii și derutante, ieri, la Buzău în privința funcționării școlilor din județ unde rata de îmbolnăvire cu Covid este de peste 7,5 cazuri la mia de locuitori.

La numai câteva ore  după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis trecerea în on-line a unităților de învățământ din municipiul Buzău și din 15 comune, conducerea Inspectoratului Școlar Buzău a anunțat că elevii acestor școli vor fi în continuare prezenți în bănci. Aceasta înseamnă că, de astăzi, toți copiii vor merge la școală, cu excepția celor care învață în unitățile în care consiliile de administrație au cerut trecerea în online, iar Inspectoratul Școlar a aprobat acest scenariu.

Este vorba despre elevii de la Liceul Tehnologic Rușețu, cei de la Colegiul Hasdeu, de la Liceul Pedagogic și de la Colegiul Mihai Eminescu.

De asemenea, de ieri, peste 900 de elevi de la Liceul Tehnologic Henri Coandă din Buzău învață și ei de acasă, în sistem on-line. Motivul nu ține însă de numărul de îmbolnăviri cu Covid din unitatea de învățământ.

Consiliul de administrație al liceului a decis suspendarea cursurilor față în față din cauza faptului că în sălile de clasă este frig. Lucrările de reabilitare termică a clădirilor sunt aproape de finalizare, însă mai sunt câteva probleme de reglementat la rețeaua de electricitate.

După rezolvarea problemei, orele se vor defășura în mod obișnuit, dacă nu intervine altă decizie pe fondul situației epidemiologice din Buzău.

 

 

Știri despre: ,