Unele catedre dorite, altele ocolite

de Stiri Buzau Media

Este concurenţă mare pentru posturile de titulari în învăţământul buzoian. După încheierea înscrierilor pentru examenul de titularizare în învăţământ, 528 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru a participa la examenul ce va avea loc în luna iulie.

La Buzău se constată un interes crescut în special pentru posturile din învăţământul şcolar şi preşcolar. Pentru 21 de posturi de educator și învățător, concurează peste două sute de cadre didactice. De asemenea, pentru 50 de posturi de profesori pentru diferite materii concurează 290 de candidaţi. Sunt însă discipline unde interesul este foarte scăzut. Este vorba, în special despre materii din domeniul tehnic.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, dascălii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Totuși, prin prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile se suspendă susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice pentru candidații la concursul național.

Știri despre: ,