Vârstnicii se pot înscrie la cursurile Universităţii „Dunărea de Jos”. Taxa e simbolică

de Stiri Buzau Media

udj-938x535* Cursurile pentru seniori durează un an, iar taxa este de 50 de lei *

Proiectul „Universitatea vârstei a treia”, lansat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, intră în linie dreaptă: înscrierile pentru anul universitar 2016-2017 au început luni, 29 august, și se vor încheia pe 16 septembrie, a anunţat instituţia de învăţământ superior. „Dosarele se pot depune la sediul Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic din cadrul Universității «Dunărea de Jos» din Galați (strada Domnească nr. 47, vizavi de Primărie). Cei interesați vor putea să aleagă discipline de interes dintr-o listă de 10 module opționale: Drept,  Medicină, Artă, cultură şi civilizație, Istorie, Filosofie, Teologie, Kinetoterapie, Economie, geopolitică și relații internaționale, Psihologie și pedagogie intergenerațională, Nutriție și știința alimentației, Ştiinţă și inginerie, Turism. Activitățile se vor desfășura sub formă de prelegeri și conferințe, ateliere de dezbatere și seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate și promenade. Programul cursurilor se va derula potrivit structurii anului academic, respectând vacanțele universitare, întrucât titularii de curs sunt profesori la universitate”, a comunicat instituţia.

Candidații trebuie să îndeplinească două condiții esențiale: să aibă minim 55 de ani și să fie disponibili pentru învățare – nu există precondiţie de studii. Taxa de înscriere pentru anul academic 2016-2017 este de 50 lei. Documente necesare la înscriere sunt actul de identitate (original și copie) și o fișă de înscriere.

Proiectul „Universitatea vârstei a treia”, lansat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, este unul pionier în România, care așează în centrul acțiunilor sale seniorii. Deschiderea festivă  va avea loc pe data de 10 octombrie 2016.