17 ani de la tragedia de la Mihăilești

de Stiri Buzau Media

Astăzi s-au împlinit 17 ani de la explozia de la Mihăilești, cea mai mare tragedie produsă vreodată pe șoselele din România.

Pe 24 mai 2004, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a explodat, numărul victimelor ajungând la 31: 18 morți (șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului Antena 1) și 13 răniți grav. Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

Vinovații de producerea tragediei, cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu, Ionel Ionuț Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL și Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim din Craiova, au fost condamnați la câte patru ani de închisoare.

În memoria celor uciși de teribila deflagrație, astăzi dimineață, la monumentul ridicat pe locul exploziei de la Mihăilești, a avut loc o comemorare restrânsă.

Știri despre: ,