Ceremonial militar și religios, astăzi, la Mihăilești, la 18 ani de la teribila explozie

de Stiri Buzau Media

Astăzi s-au împlinit 18 ani de la cel mai cumplit accident înregistrat pe șoselele din România. Este vorba despre tragedia din localitatea buzoiană Mihăilești, în urma căruia au murit 18 oameni, iar alți 13 au fost răniți.

Victimele au fost comemorate astăzi printr-un ceremonial religios și militar, urmat de depuneri de coroane. Au participat pompieri, reprezentanți ai unor instituții ale statului, dar și rude ale victimelor. Un pluton al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău a dus la Mihăilești, pentru prima dată, drapelul de luptă al unității. După ceremonial, coroane de flori în memoria victimelor cumplitului accident au fost depuse și la Cimitirul Eroilor din Buzău.

În urmă cu 18 ani, în zorii zilei de 24 mai, un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat la Mihăilești, în județul Buzău. Explozia s-a produs exact când pompierii se pregăteau să intervină pentru a stinge incendiul apărut la cabina vehiculului. În urma deflagrației s-a produs un crater uriaș de 6 metri și jumătate adâncime și un diametru de 21 de. Suflul a proiectat obiecte și bucăți de metal pe câteva sute de metri, iar zgomotul a fost auzit din orașul Buzău de la o distanță de 30 de kilometri.