ACARIENII DIN AȘTERNUTURI PROVOACĂ ÎMBOLNĂVIRI – SCAPĂ DE EI CU ACEASTĂ SOLUȚIE SIMPLĂ!

de Stiri Buzau Media

acarieniAcarienii prafului sunt insecte microscopice care infestează covoarele, aşternuturile de pat şi toate suprafeţele tapiţate ale mobilei, făcându-şi cuiburi în ţesăturile textile. Aceste insecte se hrănesc cu celule de piele moartă şi provoacă la om alergii, iritaţii şi probleme de astm.

Potrivit statisticilor, 4 din 5 case sunt infestate cu acarieni.

Este uşor să-ţi dai seama dacă şi locuinţa ta este infestată cu acarieni, corpul tău resimte din plin prezenţa acestora, manifestând simptome că: rinoree, uscăciune, înroşire sau lăcrimare a ochilor, umflarea şi albăstrirea pleoapelor şi a pielii din jurul pleoapelor, strănut, iritatie nazală, inflamatia gâtului, congestie nazală, tuşe şi senzaţie de durere sau presiune facială.

La suferinzii de astm, acarienii pot agrava simptomele tipice, îngreunând respiraţia, provocând insomnie, dureri în piept, stridor (respiraţie zgomotoasă) şi crescând vulnerabilitatea la îmbolnăvirile virale.

Că să împuţinezi şi să ţii la distanţă acarienii, se recomandă să speli şi să aspiri zilnic cearşafurile, dar şi saltelele şi pernele. Ideal este să foloseşti un aspirator prevăzut cu un filtru profesional HEPA pentru a împiedică împrăştierea acarienilor înapoi în aer.

Dar poţi apela şi la această soluţie naturală pe baza de ulei de eucalipt!

Mod de preparare:

Ingrediente:

• 15-30 picături de ulei de eucalipt

• 2 căni apă distilată

Instrucţiuni:

Pulverizează soluţia mai ales în locurile greu accesibile la efectuarea curăţeniei: pe la colţurile patului, pe după pat, sub saltea, dar şi pe tapiseriile mobilei. Dacă suprafeţele tratate pot fi manevrate, scoate-le la soare că să se usuce mai repede şi să previi formarea mucegaiului. Repetă procedeul descris cam de trei ori pe săptămâna că să scapi definitiv de acarieni!

Uleiurile esenţiale sunt excelente pentru eradicarea infestaţiilor cu acarieni, iar uleiul de eucalipt este cel mai bun în această privinţa, susţin cercetările de specialitate.

Totuşi, uleiul de eucalipt nu poate fi folosit în siguranţă în preajma copiilor cu vârste mai mici de 10 ani, aşa că în astfel de cazuri e mai bine să apelezi la alternative sigure precum uleiurile de chimen dulce şi cuişoare.

sursă ampress.ro