Acțiuni ale forțelor de ordine pentru respectarea ordonanțelor militare

de Stiri Buzau Media

296 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 147 de polițiști locali și 56 de militari ai MapN, organizați în echipe mixte, au derulat în ultimele 24 de ore acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice

Astfel, peste 100 de jandarmi buzoieni și prahoveni au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice. În urma misiunilor executate, au fost aplicate 10 sancțiuni, dintre care 5 avertismente scrise și 5 amenzi  în valoare totală de 8.000 lei pentru încălcarea prevederilor stabilite în Ordonanțele Militare.

Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare a persoanelor aflate în izolare, fiind controlate 144 de persoane. Dintre acestea, un număr de 67 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea și libera circulație și o persoană a fost identificată că nu respectă măsura izolării la domiciliu. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.000 de lei și a fost internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. Bărbatul s-a manifestat agresiv în momentul în care s-a încercat transportarea lui către un centru de carantină. În total au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 518.000 de lei.

Știri despre: , , ,