Acțiunile în sistem integrat continuă/ 400 de efective din toate instituțiile cu atribuții de verificare și control au acționat în weekend pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2, dar și pentru combaterea ilegalităților de orice fel

de Stiri Buzau Media

În ultimele 72 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 400 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, au fost verificaţi peste 100 de agenţi economici, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 3 sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Totodată, au fost legitimate peste 600 de persoane și au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. 102 dintre persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În total au fost aplicate 188 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.890 lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

În data de 1 august a.c. în jurul orelor 01.00, în cadrul acțiunilor de verificare a modului de desfășurare a unor activități economice cu privire la prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice/nealcoolice în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, polițiștii au constatat că pe terasa unei societăți comerciale din Pogoanele se aflau aproximativ 80 de persoane.

În urma discuțiilor și recomandărilor adresate de polițiști, persoanele au părăsit incinta, iar administratorul a fost sancționat contravențional cu suma de 3000 de lei.

De asemenea, polițiștii au informat autoritățile competente cu privire la cele constatate, pentru analiză și măsuri legale în consecință.

Știri despre: , , ,