ALERTĂ METEO! Ciclonul polar lovește România cu temperaturi de până la -15 grade Celsius

de Stiri Buzau Media

Un ciclon polar va aduce un val de frig intens în România în zilele următoare, potrivit declarațiilor Elenei Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Într-un interviu acordat postului Antena 3 CNN, Mateescu a avertizat că temperaturile vor scădea drastic, cu maxime care vor deveni negative în aproape întreaga țară.

Vremea va rămâne caldă până la Bobotează, însă va începe să se schimbe începând de duminică, mai întâi în jumătatea nordică a țării, iar din 8 ianuarie, și în partea de sud.

Răcirea va fi provocată de ciclonul care a lovit deja vestul și centrul Europei, determinând emiterea unui cod roșu de inundații în Franța, Cehia, Luxemburg și Olanda, precum și avertizări meteo de vânt și cantități mari de precipitații în Germania.

România va fi afectată de periferia ciclonului, fenomen ce va aduce vânt puternic și viscol în zonele montane, precum și cantități mari de precipitații în vestul și nord-vestul țării.

De duminică seara, vom consemna o schimbare semnificativă în ceea ce privește regimul de temperaturi, maximele urmând să scadă sub 3…4 grade Celsius în jumătatea nordică a țării, a explicat Elena Mateescu.

Săptămâna viitoare se anunță cu o răcire semnificativă în întreaga țară, cu maxime care vor coborî până la -3…-4 grade.

Minimele vor fi foarte joase, în depresiuni urmând să coboare sub -10 grade. Este posibil să se atingă chiar și -15 grade Celsius, a mai adăugat directorul ANM.

Așadar, pregătiți-vă pentru o perioadă de îngheț intens și asigurați-vă că sunteți echipați corespunzător pentru a face față vremii extreme.