Autoritățile județului, pregătite să intervină în perioada de COD PORTOCALIU

de Stiri Buzau Media
Ca urmare a avertizării de Cod portocaliu de ninsori și viscol puternic, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, Comitetul pentru Situații de Urgență s-a reunit pentru a stabili măsurile de intervenție.
Potrivit președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, societățile care asigură deszăpezirea pe drumurile județene au pregătite 61 de utilaje și un stoc de peste 1600 tone de material antiderapant.
Prefectul Aurelia Mitrea a declarat că aproximativ 40 de gravide și 140 de persoane care au nevoie de dializă sunt transportate la spitale pentru a nu fi probleme pe durata viscolului.

Şi Primăria Buzău a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili măsurile ce trebuie luate la nivelul municipiului.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că oamenii ar trebui să stea în case pe perioada codului de viscol.

”Va fi permanenţă la Primăria Buzău, voi coordona această activitate cu Poliţia, cu factorii decizionali. Oamenii să stea în casă, să se protejeze, dacă suflă vântul, spulberă zăpada, nu avem nicio şansă aşa că ne vom opri pe durata viscolului şi vom interveni atunci când vom fi eficienţi. Oamenii trebuie să şi cureţe zăpada din faţa locuinţelor, altfel vor fi aplicate amenzi”, a declarat Toma.

Dacă viscolul va fi puternic iar cantităţile de zăpadă însemnate, autorităţile ar putea lua decizia închiderii drumurilor pentru a evita blocajele.Avâd experiența anilor trecuți, primul drum din judeţ care s-ar putea bloca din cauza zăpezii şi viscolului ar putea fi DN 22 Buzău –Boldu – Balta Albă – Brăila, apoi DN 1C Buzău – Smeeni – Padina – Pogoanele – Ialomiţa.