Avalanșă de răceli în rândul copiilor din Buzău!

de Stiri Buzau Media

Spitalele din țară sunt pline de copii cu viroze! Este și cazul Spitalului Județean Buzău, unde medicii pediatri se confruntă, în ultimele zile, cu o avalanșă de prezentări. Mulți dintre pacienți sunt de vârstă preșcolară și vin cu febră mare, tușesc ori au simptome care nu-i lasă să respire.

Părinții sunt sfătuiți să nu-i trateze pe cei mici acasă și să apeleze la medicul de familie. De asemenea, nu ar trebui să îi ducă pe micuți în colectivități, dacă au simptome de boală.

Pe de altă parte, medicii atrag atenția asupra virusului gripal, despre care spun că poate rezista pe suprafețe timp de 15 minute. Zece buzoieni au fost deja confirmați cu virusul gripal de la debutul sezonului rece. Deși, anul trecut primele cazuri de gripă au fost înregistrate abia spre finalul lunii decembrie – începutul lunii ianuarie, epidemiologii spun că nu sunt motive de alarmare pentru că formele de boală înregistrate până acum nu au ridicat probleme grave pacienților.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău spun că pacienții cu gripă au fost tineri, cu vârste de peste 14 ani, care s-au tratat acasă.