O nouă clădire pentru blocul operator al Spitalului Județean!

de Stiri Buzau Media

Autoritățile buzoiene iau în calcul construirea unei noi clădiri pentru blocul operator al Spitalului Județean Buzău. Intenția are la bază nu doar impasul în care au intrat lucrările de modernizare a sălilor de operații, ci și noi prevederi legislative, care fac aproape imposibilă obținerea autorizațiilor de funcționare a blocului operator, chiar și în condițiile în care va fi reabilitat complet.

Planul de modernizare a sălilor de operații, din Spitalul Județean Buzău, vechi de 50 de ani, a fost stabilit acum 12 ani, iar peste alți câțiva ani au demarat licitațiile de atribuire a lucrărilor și chiar lucrările propriu-zise. Nu peste mult timp, proiectul s-a blocat, însă, total, din cauza unui un val de contestații și anulări.

De curând, a fost desemnat un nou constructor pentru reabilitarea blocului operator, însă începerea lucrărilor stau, din nou, sub semnul întrebării. Reprezentanții Spitalului Județean Buzău se tem că, și în cazul în care sălile de operații vor fi modernizate în totalitate, blocul operator nu va primi avizele necesare, în special de la Inspectoratul pentru Situații de Urgențe, datorită unor recente modificări legislative.

În acest context, conducerea spitalului nu exclude varianta construcției unei noi clădiri pentru blocul operator, o investiție mai practică și mai puțin riscantă, care va permite și obținerea avizelor de funcționare.