Aviz şoferilor pentru circulaţia în condiţii meteorologice nefavorabile

de Stiri Buzau Media

Intervenţie a poliţiştilor la Sărata Monteoru. Peste 100 de poliţişti au acţionat în ultimele 24 de ore pentru prevenirea şi gestionarea incidentelor cauzate de fenomenele meteorologice anunţate pentru judeţul Buzău, dar şi pentru eventuale misiuni de salvare a persoanelor aflate în dificultate pe acest fond.

Având în vedere că, pentru judeţul Buzău, în intervalul 26 decembrie – 28 decembrie au fost emise avertizări meteorologice de precipitaţii sub formă de ploaie/lapoviţă cu  depunere de polei, poliţiştii au fost mobilizaţi pentru intervenţii specifice.

Astfel, în noaptea de 26 spre 27 decembrie, peste 100 de polițiști au fost pregătiţi pentru a acţiona, cu 60 de autospeciale, în vederea contracarării efectele fenomenelor meteo pe drumurile din județ.

În acest context, noaptea trecută, poliţiştii au fost sesizaţi că două autoturisme au rămas blocate pe DJ203G, în afara localității Sărata Monteoru. Apelantul a precizat că, iniţial, a rămas blocat un autoturism cu patru tineri. Văzând că nu mai pot înainta, întrucât începuse a se forma polei pe carosabil, au solicitat telefonic ajutorul unor cunoscuţi. Alte două persoane au venit cu autoturismul pentru a acorda sprijin prietenilor, însă şi maşina acestora s-a blocat. În imposibilitatea de a înainta, pe timp de noapte şi cu temperaturi negative, persoanele au apelat numărul unic de urgenţă 112.  De îndată, către locul indicat au fost direcţionaţi şi au intervenit polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei, care au ţinut în permanenţă legătura cu persoanele şi s-au asigurat că au ajuns nevătămaţi la  destinaţie.

De asemenea, întrucât pe un tronson de drum judeţean se formase polei şi în zonă echipajele responsabile nu au intervenit corespunzător cu material antiderapant, existând riscul producerii unor evenimente rutiere, poliţiştii au aplicat sancţiune contravenţională unui agent economic pentru neîndeplinirea obligaţiei de a asigura viabilitatea drumului.

Poliţiştii buzoieni vor continua să acţioneze şi în perioada următoare, atât cu privire la corecta utilizare a anvelopelor de iarnă de către posesorii de autovehicule, cât şi cu privire la intervenţia operativă a celor abilitaţi să acţioneze pentru menţinerea unei suprafeţe de rulare sigure.

Condițiile meteorologice nefavorabile se mențin și astăzi, așa că, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, polițiștii buzoieni vă recomandă:

Pe durata valabilităţii avertizărilor meteorologice, recomandăm populației să evite deplasările cu autovehiculele. Dacă totuși trebuie să porniți la drum, lăsați acasă persoanele care ar putea fi expuse unui risc mai mare în cazul unor evenimente nedorite (copii, bătrâni, femei însărcinate, persoane cu afecțiuni medicale). Asigurați-vă că aveți combustibil suficient, nu strică o pătură și câteva haine groase de rezervă.

Interesați-vă de starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, de restricțiile instituite și nu uitați că trebuie să respectați cu strictețe indicațiile agenților rutieri întâlniți în trafic. Aceștia acționează pentru siguranța dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

 

Știri despre: ,