ULTIMA ORĂ Se circulă în condiții de iarnă în 12 județe din țară. Care sunt regiunile afectate

de Stiri Buzau Media
Foto Adevărul

 

Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea.

Pentru a face față provocărilor aduse de ninsoare și viscol, au fost mobilizate utilaje pentru deszăpezire.

Pe anumite drumuri din județele menționate anterior, carosabilul este parțial acoperit cu zăpadă, dar nu s-au impus restricții de trafic.

Pericolul poleiului este prezent pe mai multe artere rutiere județene din Brăila, Buzău și Maramureș, locuri unde se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

Pe arterele rutiere principale și pe autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu – Agigea, A1 Sibiu – Deva și DN 1 Ploiești – Brașov, condițiile de circulație sunt bune, cu vizibilitate bună și trafic redus.

Tot în contextul vremii nefavorabile, de la începutul anului, s-au impus restricții de tonaj pe DN 57, între localitățile Moldova Noua și Nicolint, din județul Caraș-Severin, unde s-a desprins o porțiune de terasament.

În aceste condiții, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să asigure o bună vizibilitate și să folosească luminile de ceață în cazul în care se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.