Bacalaureat cu poliția la ușă

de Stiri Buzau Media

politia-bacalaureatAproximativ 40 de polițiști acționează suplimentar, pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a  probelor scrise privind examenul național de Bacalaureat.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, șeful Poliției Române, chestorul de poliție Bogdan Despescu, în baza planului de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acționează pentru liniștea și siguranța comunității.

Astfel, pe durata  probelor scrise a examenului național de Bacalaureat, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, aproximativ 40 de poliţişti vor acționa, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.
Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 12 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.