Buzoienii, invitați să pedaleze în scop caritabil pentru a ajuta cinci militari să participe la Jocurile paralimpice destinate veteranilor de război

de Stiri Buzau Media

14055168_1294502960582089_5156394092546571106_nBuzoienii sunt invitați să pedaleze sâmbătă în cadrul unei acțiuni caritabile iniţiată de Asociaţia bucureșteană “Povestaşii” pentru strângerea de fonduri astfel încât cinci militari români răniţi în misiuni de luptă din Afganistan şi Irak să poată participa în toamna lui 2017, în Canada, la Toronto, la Jocurile paralimpice destinate veteranilor de război, “Invictus Paralympics Games”. Printre ei se află şi Eugen Mănăilă, militarul buzoian rănit în 2010 în Afganistan, care va şi participa la cursa de sâmbătă. Va fi vorba despre o cursă-plimbare cu bicicletele care va avea startul la ora 17.00, din fața Consiliului Județean, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, apoi se va pedala până la Crâng și înapoi, pe o distanță de 3 kilometri.

Mergem să pedalăm la Buzău și îi așteptăm alături de noi pe toți cei care vor să susțină Invictus România și, în special, pe buzoianul Eugen Mănăilă, unul dintre cei cinci luptători români ce merită să ajungă la Toronto.
Sâmbătă, pe 27 august, de la ora 17, ne adunăm în față Consiliului Județean, pe bd. Nicolae Bălcescu, să luam startul într-o cursă simbolică, de 3 km. Vor fi acolo vedete, autorități locale, dar și prieteni care au fost alături de noi pe tot parcursul campaniei ‪#‎pedalampentruInvictus2017‬. Singura condiție de participare este să aveți o bicicletă funcțională“, este mesajul organizatorilor de pe pagina de Facebook a Asociației Povestașii.

Campania se derulează trei luni, timp în care se vor contoriza 2.017 kilometri, pe care ONG-ul  bucureștean îi vinde bucată cu bucată, cu 25 de euro/km, pentru a strânge cei 50.000 de euro necesari luptătorilor români să ajungă la Invictus Games.

INVICTUS. Înseamnă invincibil, de neînvins. În urma misiunilor NATO, doar în Afganistan, 25 de militari români şi-au pierdut viața, iar peste 100 au fost răniţi. Printre cei care au avut un înger în paza lor şi au supravieţuit iadului afgan, chiar dacă au fost răniţi grav, se află şi Costi, Marian, Eugen, Costel şi Ionuţ. Au învins moartea, dar preţul plătit de ei şi de camarazii lor e uriaş. Cei cinci eroi ai noştri au un vis şi depinde doar de noi să-l transformăm în realitate. Sunt sportivi adevăraţi şi vor să ne reprezinte, în toamna lui 2017, la Toronto, la jocurile paralimpice destinate veteranilor de război, Invictus Paralympics Games. Anul acesta nu au putut participa; nici anul trecut. Au lipsit sprijinul şi resursele. 50 de mii de euro. Infim, raportat la preţul plătit de ei. Scopul nostru, alături de Invictus România, este să facem rost de bani. De toţi! Timp de trei luni, pedalăm alături de prieteni (sportivi, artişti, oameni de afaceri şi din media sau oameni obisnuiti) 2.017 kilometri, pe care îi vom vinde bucată cu bucată, cu 25 de euro/km.
Sâmbătă, 27 august, de la ora 17, vom pedala la Buzău, orașul plutonierului adjutant Eugen Mănăilă, unul dintre cei cinci Invictuși pentru care noi am înițiat această campanie. El va fi in fruntea plutonului. Vor mai fi la start viceprimarul Buzăului dl. Andrei Neder, alți reprezentanți ai autorităților locale si, desigur, Adrian Măniuțiu, velo-povestașul, Adrian Ursu și ceilalți povestași voluntari. Actiunea este susținută de Primăria Municipiului Buzău, de domnul primar Constantin Toma, care chiar dacă nu v-a fi prezent la eveniment, ne-a asigurat de întreg suportul domniei sale.
Startul se dă în fața Consiliului Județean, pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Mergem o tură până în Parcul Crâng și ne întoarcem. Adică 3 km.
Așteptăm la start toți buzoienii care vor să susțină demersul nostru. Toți kilometrii făcuți de participanți în acea zi vor fi contorizați pentru campanie și vor fi vânduți către cei care vor să ajute. Trebuie să strângem cei 50.000 euro, bani care îi vor ajuta pe 5 militari români să ajungă la jocurile mondiale paralimpice Invictus Games 2017, din Toronto, Canada
“, precizează organizatorii pe pagina de Facebook a Asociației Povestașii.