Buzoienii pot face, din nou, vizite la Spitalul Județean

de Stiri Buzau Media
spital

După o lungă perioadă de restricții impuse de pandemia de coronavirus, buzoienii își pot vizita, din nou, rudele sau apropiații internați în Spitalul Județean Buzău. Mai multe secții și-au redeschis ușile pentru vizitatori, în timp ce altele vor rămâne închise.

Astfel, aparținătorii care au rudele internate în alte secții decât ATI, Pneumologie, Boli Infecțioase și Neonatologie vor putea intra în spital în baza unei cereri aprobate de medicul curant și nu și de Comitetul Director, cum era până acum. Accesul va fi permis doar pentru un singur membru al familiei, iar vizita va dura doar 15 minute, în intervalul 14.00-15.00.

Între timp întreaga activitate a Spitalului Județean Buzău revine la normalitate. În prezent, aproape 80% din secțiile unității spitalicești funcționează la parametri cunoscuți înainte de pandemie.

Aceleași vești bune vin și de la Spitalul Municipal de la Râmnicu Sărat. Acolo mai sunt doar 4 persoane internate ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2 dintre care doar un bolnav este în stare gravă la ATI. Astfel, zeci de paturi alocate COVID stau nefolosite motiv pentru care conducerea unității medicale a solicitat Direcției de Sănătate Publică mărirea numărului de paturi alocate pentru bolnavii nonCOVID-19.