Caravana SMURD – ‘Fii pregătit!’ ajunge la Buzău

de Stiri Buzau Media

caravana-smurdÎn zilele de 22 și 23 octombrie 2016, Caravana SMURD – ‘Fii pregătit!’ se va afla în județul Buzău. Aceasta va fi amplasată în Piața Daciei din municipiul Buzău sâmbătă, 22.10.2016, între orele 10:00 – 18:00, urmând ca duminică, 23.10.2016, în același interval orar, vizitatorii să fie așteptați în piața din fața Primăriei municipiului Râmnicu Sărat.

Caravana SMURD — de instruire a populației pentru a face față situațiilor de urgență — reprezintă un centru de formare mobil care dispune de o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanților.

Cursurile de instruire medicală se adresează atât populației cât și profesioniștilor, în compunerea caravanei existând și o încăpere similară interiorului unei ambulanțe.

În cadrul Centrului mobil de pregătire, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Neron Lupașcu’ al județului Buzău vor susține activități de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență, dar și prezentări ale principalelor dezastre naturale care pot afecta România: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii. Prezentările vor fi însoțite de recomandări privind modul în care populația trebuie să reacționeze în cazul producerii unor astfel de evenimente.

Totodată, participanții vor putea viziona filme realizate de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, printre acestea regăsindu-se și cele realizate în cadrul campaniilor naționale de pregătire a populației ‘R.I.S.C.—Renunță. Improvizațiile sunt Catastrofale’ și ‘Nu tremur la cutremur’.

ISU Buzău invită buzoieni să participe la activitățile organizate la Caravana SMURD, întrucât acestea le vor aduce informații vitale privind modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență