Cinematograful Dacia intră în reabilitare!

de Stiri Buzau Media

Fostul Cinematograf Dacia, din municipiul Buzău, se va reabilita, urmând a deveni un centru cultural ce va găzdui spectacole și conferințe, dar va cuprinde și săli de repetiții și spații pentru activitățile de educație permanentă.

Modernizarea fostului Cinema Dacia a fost luată în calcul de către Primăria Buzău, încă din 2018. La acel moment, suma necesară reabilitării obiectivului se ridica la 16,5 milioane de lei, adică puțin peste 3 milioane de euro.

Acum, Primăria a revenit asupra investiției, iar la ultima la ultima ședință, Consiliul Local Municipal Buzău a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției. Chiar dacă lucrările propuse sunt aceleași, suma ce urmează să fie cheltuită este cu 6 milioane de lei mai mare. Concret, investiția anunțată acum este de 22 de milioane de lei, adică peste 4 milioane de euro.

Acești bani ar urma să fie folosiți pentru refacerea luminatorului, înlocuirea tavanului fals din sala de cinematograf, recompartimentări și accese noi la nivelul parterului, construcția unei scări de legătură între foyer și subsol, refaceri și înlocuiri de finisaje și pardoseli, refacerea și înlocuirea instalațiilor sanitare, termice, electrice, de ventilație și climatizare, precum și dotarea cu mobilier și echipamente cinema standard.