Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari: Orice om cu inițiativă din comuna Lopătari va avea tot sprijinul meu și al Primăriei comunei Lopătari!

de Stiri Buzau Media
Ieri am participat cu inima deschisă la două evenimente importante în satele comunei Lopătari. Primul, sărbătoarea Dor de Sat – Ploştina, Lopătari, Buzău organizată de oamenii din Ploștina – a fost o ocazie nemaipomenită de revedere pentru cei din sat și nu numai. Al doilea, sfințirea pietrei de temelie a Bisericii noi din Plaiul Nucului, Buzău, un bun început pentru un proiect de viitor pe care majoritatea covârșitoare a oamenilor și l-au dorit de la bun început.
Sunt două exemple de implicare a comunității în mersul lucrurilor, ceea ce este un model de preluat și dus mai departe. Și cei din Ploștina, și cei din Plaiu Nucului, și-au dorit să se întâmple lucruri și au pus mâna pe treabă primii, înainte de a cere sprijin de la Primăriei. E mare lucru și o să vorbesc despre asta pe oriunde o să merg, este un motiv de bucurie pentru mine și ceva ce-mi dă energie și speranță pentru mai departe.
Nu pot să nu menționez că în inima acestor două proiecte au fost preoții din parohiile celor două sate, Tanase Iulian-Bogdan și Victor Palade, oameni care împreună cu preotesele lor au trecut peste greutățile specifice activității și vieților lor și au construit două proiecte care vor dăinui peste ani și ani. Este foarte greu să unești tot satul pentru o inițiativă și ei doi au demonstrat CU FAPTE că se poate. Să ne uităm spre ei și să le venim în sprijin atunci când ni-l vor cere pentru că uite, nu e în van.
Atât evenimentul „Dor de sat” de la Ploștina, cât și Biserica nouă din Plaiul Nucului sunt proiecte care necesită multă muncă și resurse de tot felul pentru a fi duse la bun sfârșit. Ele nu sunt ale preotului, nici ale primarului, ci ale satului unde Dumnezeu a îngăduit ca ele să ia viață. Să ne strângem în jurul celor doi preoți și să-i sprijinim atât cât putem fiecare pentru că e mare lucru să-i avem printre noi.
Tot înainte!