Constantin Toma: Am avut bucuria și onoarea de a participa la o lansare de carte aparte

de Stiri Buzau Media

Dragi buzoieni,
Vineri seara pe 16 februarie am avut bucuria și onoarea de a participa la o lansare de carte aparte.
Fiica marelui poet Adrian Păunescu, Ana-Maria Păunescu și-a lansat la Vila Albatros din Parcul Marghiloman, două volume de versuri, ,,toate poeziile pe care nu ți le-am scris’’ și ,,ai vreme să vorbim?’’
Autoarea, avându-l ca moderator pe Marian Mărgărit, compozitor și scriitor remarcabil, dar și primar de 34 de ani al comunei Boldu din județul Buzău, ne-a recitat din poeziile publicate.

Am fost surprins să remarc un adevărat talent artistic care transmite prin versurile sale multă sensibilitate și emoție.
Iată că ,,așchia nu sare departe de trunchi’’ și Adrian Păunescu merge mai departe și cu opera sa de neuitat, dar și prin Andrei Păunescu, care conduce Cenaclul ,,Flacăra’’ și Ana-Maria Păunescu, poetă dar și conducătoarea Revistei ,,Flacăra lui Adrian Păunescu’’.

La întâlnirea de la Buzău au fost prezenți oameni din toate generațiile și am constatat cu plăcere că se mai citește poezie.

Mulțumesc pentru acest eveniment atât lui Marian Mărgărit, dar și lui Georgian Mărgărit, fiul său, cunoscutul cantautor la nivel național și internațional de muzică ușoară, care au fost alături de Centrul Cultural și Educational ,, Alexandru Marghiloman’’, organizatori.

De altfel, la acest eveniment Marian Mărgărit a și cântat pe versuri din Adrian Păunescu și pe propriile versuri, iar un tânăr profesor din Vălenii de Munte, Vasilescu, însoțit de trei eleve de clasa a VI-a, a cântat excepțional pe versurile Anei-Maria Păunescu.

Dar surpriza serii a fost Alexandra Păunescu, fiica Anei-Maria, care a cântat pe versurile bunicului său ,,Galbenă gutuie‘’ și ne-a încântat!

Constantin Toma
Constantin Toma, primarul municipiului Buzău