Constantin Toma: În fiecare an, cei mai buni copii și tineri cântăreți se întrec la Buzău, ducând astfel mai departe tradiția muzicii populare românești și omagiindu-l pe marele nostru artist Benone Sinulescu.

de Stiri Buzau Media

Dragi buzoieni,
Și a fost la DRĂGAICA 2024, Festivalul Național Concurs de Muzică Populară ,,Benone Sinulescu’’, la a VI-a ediție, cel mai mare eveniment de acest fel din toată țara.

În fiecare an, cei mai buni copii și tineri cântăreți se întrec la Buzău, ducând astfel mai departe tradiția muzicii populare românești și omagiindu-l pe marele nostru artist Benone Sinulescu.

La această ediție au participat 50 de copii talentați din toată țara, iar marele trofeu a fost câștigat de Daria Mușat, o copilă buzoiancă, care a intrat pe scenă făcându-și semnul crucii și care prin cântecele și cuvintele sale ne-a emoționat până la lacrimi, pe toți cei care eram pe scenă: Traian Ilea, președintele juriului, Adrian Naidin, Ilie Caraș, Claudia Colniceanu, membrii juriului și Răzvan Temescu, prezentatorul acestei ediții.

Au mai câștigat premii și următorii copii și tineri super talentați: Berindei Ana, Militaru Elena Florentina, Trandafir Alexia Florentina, Arion Rebeca Ștefanie, Toneț Ionuț Florin, Ciocîrlan Andra Georgiana, Hamurar Olena, Moldovan Bianca Maria, Ivan Andrei Marian, Vlad Robert Daniel, Năstăsache Irina Florentina, Dinu Andrei Daniel, Iordache Andreea Cristina, Simion Cosmina Nathaly și Dedu Ioana Adelina.

Ca primar sunt bucuros că am îngemănat cele două simboluri și branduri ale Buzăului – Drăgaica, cel mai vechi târg din țară (atestat documentar în 1778) și Benone Sinulescu, un nume sinonim cu muzica populară românească.

HAI BUZĂU, BUZĂU!

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău