Constantin Toma: Personalitatea lunii iunie 2024 este Gherasim Constantinescu

de Stiri Buzau Media
Dragi buzoieni,
Personalitatea lunii iunie 2024 este Gherasim Constantinescu, academician, doctor docent și mare viticultor, ajungând și conducătorul la ,,Via Experimentală Pieteoasele’’, actuala ,,Stațiune de cercetare și dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa’’.
S-a născut în Basarabia, în satul Cișmeaua Văruită, iar primul contact cu Buzăul l-a avut în 1923, ca student, când a făcut practică la Stațiunea Viticolă Pietroasa.
Povestea vieții și carierei acestei mari personalități a fost evocată de un alt cercetător de excepție din horticultura românească, domnul Costel Vînătoru, directorul general al Băncii Naționale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Medicinale și Aromatice.
În fața elevilor care se specializează în domeniul protecției mediului, de la Liceul ,,Henri Coandă’’, domnul Costel Vînătoru a prezentat și activitatea și realizările Băncii de Gene.
Mergem mai departe cu acest proiect ,,Personalități buzoiene de ieri și de azi’’, dând tinerei generații modele umane de urmat!
HAI BUZĂU!

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău