Constantin Toma: am lansat cartea ,,Kaizen în administrația publică – O reformă necesară în România’’

de Stiri Buzau Media
Dragi buzoieni,
Ieri 13 iunie 2024, în cadrul Târgului de carte ,,Gaudeamus – Radio România’’, am lansat cartea ,,Kaizen în administrația publică – O reformă necesară în România’’, o carte care vorbește despre experiența Primăriei Municipiului Buzău, în ultimii 7 ani, în aplicarea managementului Kaizen – de îmbunătățire continuă a performanței.
Managementul Kaizen este aplicat în 80% din firmele performante din toată lumea, iar în ultimii ani a început să se aplice și în administrația publică.
Această carte scrisă împreună cu specialiștii de la Kaizen Institute, filiala din România este prima carte din lume scrisă despre acest sistem de management aplicat în vreo administrație publică.
Aplicarea Kaizen în Primăria Buzău a dus la multe rezultate bune, din care menționez doar câteva:
– peste 3500 de ani economie de timp de răspuns la solicitările oficiale ale cetățenilor;
– creștea veniturilor proprii de la 32 de milioane de euro în 2016, la 57 de milioane de euro în 2024;
– creșterea atragerii de fonduri europene de la zero euro în 2016, la circa 500 de milioane de euro în 2024.
În condițiile în care de 8 ani Primăria lucrează fără organigramă și cu aproape 50% personal mai puțin, având în vedere proiectele aplicate deja pentru dezvoltarea Buzăului, consider că aplicarea Kaizen a salvat Buzăul.
Mulțumesc editurii Litera pentru faptul că a tipărit și distribuie această carte în toate librăriile din România, iar în curând se va distribui în limba engleză pe Amazon.
Mulțumesc domnului Julien Bratu, country manager Institutul Kaizen România, doamnei Simona Săvulescu, cu care am început aplicarea Kaizen în 2017 în Primăria Buzău, doamnei Mădălina Roșca, actualul manager Kaizen din Primărie, doamnei Cristina Andreescu și domnului Andrei Răduțu, specialiști ai Kaizen Institute, filiala din România, pentru implementarea acestui sistem de management și pentru scrierea acestei cărți care poate deveni importantă pentru toată România.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău