Consumatori de etnobotanice, depistați de polițiștii locali de la Serviciul Pază

de Stiri Buzau Media

politia-romanaPolitistii locali de la Serviciul Pază, care isi desfasoara activitatea la un colegiu din mun. Buzau, au depistat in curtea institutiei de invatamant un tanar care avea un comportament inadecvat si incerca sa evite intalnirea cu acestia.

In urma verificarilor, s-a constatat ca tanarul, in varsta de 17 ani, este elev al colegiului in clasa a XI a, iar asupra acestuia s-a gasit un plic cu o substanta vegetala uscata de culoare verde si o rola cu foite de tigara.

Elevul a declarat verbal ca a cumparat a produsele gasite asupra sa de la o persoana care i-a spus ca sunt produse etnobotanice. Acesta sustine ca a platit suma de 25 lei si urma a consuma continutul acelui plic la domiciliul sau. A fost anuntat Dispeceratul Politiei Locale, iar la fata locului s-a prezentat un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publica.

Un agent de politie locala aflat in timpul liber, a observat pe o strada din mun Buzau, un barbat care parea a fi consumat bauturi alcoolice si incerca sa-si faca o tigara cu ajutorul unor foite. Politistul local l-a recunoscut  pe acesta ca fiind un consummator de substante interzise, intrucat l-a mai depistat si cu alte ocazii cînd efectua serviciul de patrulare.

Politistul local a anuntat Dispeceratul Politiei Locale Buzau, iar la fata locului s-a prezentat un echipaj al Politiei Locale Buzau, Serviciul Ordine Publica.

In urma verificarilor s-a constatat ca tanarul are varsta de 23 de ani si avea asupra acestuia un plic de hartie in interiorul caruia se afla o substanta vegetala uscata de culoare verde si o rola cu foite de tigara.

Tanarul a declarat verbal ca produsele gasite asupra lui sunt substante etnobotanice si le avea pentru consum personal.

In ambele cazuri, politistii locali din cadrul Directiei de Politie Locala Buzau, Serviciul Ordine Publica, au invitat si condus persoanele depistate la sediul politiei mun. Buzau, pentru continuarea cercetarilor.