Controal ale Companiei de Apă S.A. Buzău pentru depistarea branșamentelor de apă potabilă

de Stiri Buzau Media

Controalele Companiei de Apă S.A. Buzău pentru depistarea branșamentelor de apă potabilă, respectiv racordurilor de canalizare ilegale din toată aria de operare a Companiei se desfășoară permanent. Astfel, conform celui mai recent raport pe luna aprilie 2024, Corpul de Control a realizat un număr de 16 acțiuni în municipiul Buzău, Rm. Sărat, Siriu și Săpoca, iar în urma verificărilor, s-au constatat următoarele:

• 3 consumatori frauduloși – alimentare cu apă și canalizare
• 9 utilizatori aflați în monitorizare (abonați casnici)
• 3 cazuri neconfirmate
• 1 consumator fraudulos – agent economic pe segementul de canalizare

Neregulile constatate vă afectează, în primul rând, pe dvs., utilizatorii noștri. De asemenea, conduc la reducerea disponibilului de apă și diminuează eforturile operatorului regional spre o bună desfășurare a activității și a asigurării în cele mai bune condiții a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare.

Acțiunile de verificare ale Companiei de Apă Buzău continuă pentru identificarea branșamentelor de apă potabilă și a racordurilor de canalizare ilegale.

Reamintim faptul că frauda din sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare constituie infracțiune.

Astfel de acțiuni se pedepsesc conform prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, după cum este prevăzut în Legea serviciilor comunitare pentru utilități publice nr. 51/2006, cu modificările și completările ulterioare, Art. 46, aliniat 1.

În foto: branșament fraudulos

Compania de Apă Buzău