Se construiește un nou cartier de blocuri, visvis de Orizont!

de Stiri Buzau Media

În muncipiul Buzău va fi construit un nou cartier rezidențial, la ieșire din oraș, pe terenul dintre benzinăria MOL și Lidl Orizont.

Investiția aparține companiei „Home Development SRL”, care deja a solicitat Primăriei Buzău întocmirea Panului Urbanistic Zonal pentru terenul situat vis-a-vis de cartierul Orizont. Este vorba despre o suprafață de peste 25 de hectare, suprafață în care este inclusă și proprietatea companiei, de aproape 7 hectare.

Potrivit unui proiect de hotărâre, postat déjà pe site-ul Primăriei Buzău, pe acest teren dezvoltatorul imobiliar dorește realizarea unui ansamblu mixt, rezidențial și comercial, ce va cuprinde locuințe colective, servicii şi dotări, dar și infrastructura publică aferentă. În proiect se precizează că blocurile vor avea 4, 6 și 8 etaje.

Noua investiție de pe terenul de la ieșirea din nordul municipiulu este cu atât mai fezabil cu cât Buzăul are o nevoie acută de dezvoltare imobiliară și un potențial pe măsură. Ultimele statistici arată că municipiul reședință de județ este pe un loc sub media națională în privința construcțiilor rezidențiale noi.