Primele biciclete furate, primele dosare penale!

de Stiri Buzau Media

Nici sancțiunile impuse recent de Primărie, printr-un nou regulament, nu-i împiedică pe unii buzoienii să distrugă, să abandoneze sau chiar să fure bicicletele puse la dispoziție prin sistemul bike-sharing.

Reprezentanții firmei care asigură mentenanța sistemului de închiriere din muncipiu continuă să găsească biciclete aruncate la întâmplare sau cu pedale rupte, șei lipsă și alte elemente desprinse. Ca urmare, până acum, de la intrarea în vigoare a noului regulament, Primăria Buzău a aplicat 214 de amenzi și a blocat tot atâtea conturi de utilizator.

Există însă și situații mult mai grave. Recent, responsabilii Primăriei Buzău au fost nevoiți să depună două plângeri penale pentru furt. Într-unul dintre cazuri, bicicleta muncipală a ieșit din monitorizarea GPS după ce a fost aruncată în râul Buzău, iar în celălalt, bicicleta, închiriată prin sistemul bike-sharing, a fost însușită de un buzoian, care nici nu a permis reprezentanților firmei de mentenanță să intre în curtea sa.

De asemenea, nu cu mult timp în urmă, polițiștii locali au descoperit o bicicletă închiriată aruncată în heleșteul din Parcul Crâng!