Alertă la Buzău, din cauza unor cazuri de tuse convulsivă!

de Stiri Buzau Media

Este alertă la Buzău, după ce mai mulți copii, din zona municipiului Râmnicu Sărat, au fost confirmați, în ultimele săptămâni, cu tuse convulsivă. Epidemiologii buzoieni au analizat peste 20 de probe de la copii cu vârste de până la zece ani, iar șase copii, inclusiv bebeluși cu vârste de sub un an, au fost confirmați cu această boală extrem de periculoasă, atât la copii, cât și la vârstnici.

Tusea convulsivă, cunoscută în trecut ca ”tuse măgărească”, este o infecție bacteriană care afectează plămânii și căile respiratorii și se manifestă agresiv, în special la persoanele nevaccinate. De altfel, toți cei șase copii depistați cu această boală sunt pacienți neimunizați cu vaccinul din schema obligatorie la nivel național.

Epidemiologii buzoieni sunt în alertă după apariția acestor cazuri, deoarece acoperirea vaccinală din județul Buzău este cu mult sub nivelul necesar pentru a preveni răspândirea bolii. În prezent, acoperirea vaccinală în cazul copiilor sub 2 ani, segmentul cel mai vulnerabil în fața acestei infecții, este, la Buzău, de 75-80% față de 95% cât ar fi necesar.